Να στείλετε μήνυμα
προϊόντα
news details
Σπίτι > Νέα >
Πόσα γνωρίζετε για τις λεπτομέρειες καθαρισμού του καθαρού δωματίου!
Εκδηλώσεις
Επικοινωνήστε μαζί μας
86-769-22037338
Επικοινωνήστε τώρα

Πόσα γνωρίζετε για τις λεπτομέρειες καθαρισμού του καθαρού δωματίου!

2022-11-14
Latest company news about Πόσα γνωρίζετε για τις λεπτομέρειες καθαρισμού του καθαρού δωματίου!

Πόσα γνωρίζετε για τις λεπτομέρειες καθαρισμού του καθαρού δωματίου!

 

Σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, το επίπεδο καθαρισμού χωρίς σκόνη καθορίζεται κυρίως σύμφωνα με τον αριθμό των σωματιδίων στον αέρα των οποίων η διάμετρος είναι μεγαλύτερη από το πρότυπο ταξινόμησης ανά κυβικό μέτρο.Δηλαδή το λεγόμενο dust-free δεν είναι 100% χωρίς λίγη σκόνη, αλλά ελέγχεται σε πολύ μικρή ποσότητα μονάδων.Φυσικά, τα σωματίδια που πληρούν το πρότυπο σκόνης σε αυτό το πρότυπο είναι πολύ μικρά σε σύγκριση με την κοινή μας σκόνη, αλλά για τις οπτικές κατασκευές, ακόμη και λίγη σκόνη θα έχει πολύ μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο, επομένως στην παραγωγή προϊόντων οπτικής δομής, η σκόνη δωρεάν είναι μια αναπόφευκτη απαίτηση.

Ο αριθμός των σωματιδίων με μέγεθος σωματιδίων μικρότερο από 0,5 μικρά ελέγχεται σε λιγότερο από 3.500 ανά κυβικό μέτρο, το οποίο έχει φτάσει στο διεθνές πρότυπο Α χωρίς σκόνη επίπεδο.Τα πρότυπα χωρίς σκόνη που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στην παραγωγή και επεξεργασία σε επίπεδο τσιπ έχουν υψηλότερες απαιτήσεις για σκόνη από την Κλάση Α, και τέτοια υψηλά πρότυπα χρησιμοποιούνται κυρίως στην παραγωγή ορισμένων τσιπ υψηλότερου επιπέδου.Ο αριθμός της λεπτής σκόνης ελέγχεται αυστηρά εντός 1000 ανά κυβικό μέτρο, το οποίο είναι κοινώς γνωστό ως το επίπεδο 1K στη βιομηχανία.

 

Οι παρακάτω είναι οι παράμετροι καθαρισμού που πρέπει να γνωρίζει το καθαρό δωμάτιο:

1. Διαμέρισμα, υλικό οροφής, ύψος οροφής.

2. Υλικό δαπέδου.

3. Αν είναι σταθερή θερμοκρασία και υγρασία?

4. Εάν απαιτείται αέρας εξαγωγής.

5. Ο συνολικός αριθμός ατόμων στο εργαστήριο.

6. Η θερμογόνος δύναμη του εξοπλισμού διεργασίας του συνεργείου.

 

Και ούτω καθεξής μια σειρά παραμέτρων.

 

Τα πρότυπα για ένα καθαρό δωμάτιο κατηγορίας 100.000 είναι:

 

Μέγιστη επιτρεπόμενη ποσότητα σκόνης (ανά κυβικό μέτρο).

 

Ο αριθμός σωματιδίων μεγαλύτερου ή ίσου με 0,5 μικρά δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3.500.000 και ο αριθμός σωματιδίων μεγαλύτερου ή ίσου με 5 μικρά δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20.000.

 

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μικροοργανισμών.

 

Ο αριθμός των βακτηρίων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 500 ανά κυβικό μέτρο.

 

Ο αριθμός των εγκατεστημένων βακτηρίων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 ανά τρυβλίο Petri.

 

Διαφορά πίεσης: Η διαφορά πίεσης μεταξύ καθαρών δωματίων του ίδιου επιπέδου καθαριότητας πρέπει να είναι συνεπής.Η διαφορά πίεσης μεταξύ γειτονικών καθαρών δωματίων διαφορετικών επιπέδων καθαριότητας θα πρέπει να είναι ≥5Pa και η διαφορά πίεσης μεταξύ καθαρών και μη καθαρών δωματίων πρέπει να είναι ≥10Pa.

 

Όταν το εργαστήριο 100.000 επιπέδων χωρίς σκόνη δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις για θερμοκρασία και υγρασία, είναι σκόπιμο να φοράτε καθαρά ρούχα εργασίας χωρίς να νιώθετε άνετα.Η θερμοκρασία ελέγχεται γενικά στους 20~22℃ το χειμώνα.24~26℃ το καλοκαίρι.διακύμανση ±2℃.Η υγρασία του καθαρού δωματίου το χειμώνα ελέγχεται στο 30-50%, και η υγρασία στο καθαρό δωμάτιο το καλοκαίρι ελέγχεται στο 50-70%.

 

Κατανομή ισχύος:

Η γενική τιμή φωτισμού του κύριου δωματίου παραγωγής στο εργαστήριο (περιοχή) χωρίς σκόνη πρέπει να είναι ≥300Lx.η τιμή φωτισμού του βοηθητικού στούντιο, του δωματίου καθαρισμού προσωπικού και του καθαρισμού υλικών, του δωματίου αερόστατου, του διαδρόμου κ.λπ. πρέπει να είναι 200~300Lx.

έλεγχος θορύβου

1. Κατά τη δυναμική δοκιμή, το επίπεδο θορύβου στο καθαρό δωμάτιο 10.000 κλάσεων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 70 dBA.

2. Κατά τη στατική δοκιμή, το επίπεδο θορύβου του στροβιλώδους καθαρού δωματίου 10.000 επιπέδων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 60 dBA.

οργάνωση ροής αέρα

Η κύρια μέθοδος παροχής αέρα που χρησιμοποιείται στο εργαστήριο 100.000 επιπέδων χωρίς σκόνη.

1. Παροχή αέρα οροφής μερικού ανοίγματος.

2. Φίλτρο αέρα υψηλής απόδοσης με πλάκα διαχύτη για παροχή αέρα οροφής.

3. Τρεις τύποι παροχής αέρα, συμπεριλαμβανομένης της παροχής αέρα στο επάνω πλευρικό τοίχωμα.

 

Η κύρια μέθοδος αέρα επιστροφής που χρησιμοποιείται στο εργαστήριο 100.000 επιπέδων χωρίς σκόνη

1. Τοποθετήστε την έξοδο αέρα επιστροφής στο κάτω μέρος του μονόπλευρου τοιχώματος.2. Όταν χρησιμοποιείτε τον αέρα επιστροφής του διαδρόμου, τακτοποιήστε την έξοδο αέρα επιστροφής ομοιόμορφα στο διάδρομο ή ρυθμίστε κεντρικά την έξοδο αέρα επιστροφής στο τέλος του διαδρόμου.

 

Ταχύτητα εξόδου αέρα m/s:

 

1. Άνοιγμα 3~5 της πλάκας στομίου,

 

2. Πλαϊνή έξοδος αέρα:

 

(1) Προσαρμόστε πίδακες 2 έως 5,

 

(2) Για μη συνδεδεμένους πίδακες, ο αέρας επιστροφής στο κάτω μέρος του ίδιου πλευρικού τοιχώματος είναι 1,5~2,5 και ο αέρας επιστροφής στο κάτω μέρος του απέναντι πλευρικού τοιχώματος είναι 1,0~1,5.

 

Ταχύτητα αέρα επιστροφής (m/s):

 

1. Η έξοδος αέρα επιστροφής του καθαρού δωματίου δεν είναι μεγαλύτερη από 2,

 

2. Η έξοδος αέρα επιστροφής στο διάδρομο δεν είναι μεγαλύτερη από 4.

 

Τυπικές διαδικασίες λειτουργίας για το προσωπικό που εισέρχεται και εξέρχεται από το εργαστήριο χωρίς σκόνη 100.000 επιπέδων

 

1. Σκοπός

 

Καθιερώστε τυπικές διαδικασίες λειτουργίας για το προσωπικό που εισέρχεται και εξέρχεται από το καθαρό δωμάτιο 100.000 επιπέδων για να διασφαλίσετε ότι το καθαρό δωμάτιο δεν μολύνεται από το προσωπικό.

 

2. περιοχή

 

Η είσοδος και η έξοδος του προσωπικού συνεργείου 100.000 επιπέδων χωρίς σκόνη, συμπεριλαμβανομένων των χειριστών παραγωγής, του προσωπικού συντήρησης και του προσωπικού διαχείρισης.

 

3 Ευθύνες

 

3.1 Όλο το προσωπικό που εισέρχεται και εξέρχεται από το εργαστήριο χωρίς σκόνη 100.000 επιπέδων θα είναι υπεύθυνο για αυτήν τη διαδικασία λειτουργίας.

 

3.2 Ο επικεφαλής της ομάδας του συνεργείου χωρίς σκόνη και το επιτόπιο προσωπικό ποιοτικού ελέγχου είναι υπεύθυνοι για την επίβλεψη και την επιθεώρηση.

 

4 Περιεχόμενο

 

4.1 Μπείτε στην πόρτα του καθαρού δωματίου και αφήστε τον εξοπλισμό βροχής και τα αντικείμενα στην καθορισμένη θέση.

 

4.2 Αλλάξτε τις παντόφλες.Στο σημείο αλλαγής παπουτσιών, καθίστε στο σκαμπό των παπουτσιών, βγάλτε τα παπούτσια του σπιτιού σας, βάλτε τα στο ντουλάπι παπουτσιών, περιστρέψτε 180 μοίρες, βγάλτε τις δικές σας παντόφλες στο επάνω στρώμα του ντουλαπιού παπουτσιών και φορέστε τις.

 

4.3 Αλλαγή ρούχων εργασίας.Μπείτε στο γραφείο του γενικού χώρου εργασίας, βγάλτε τα casual ρούχα των υπαλλήλων και αλλάξτε ρούχα εργασίας.

 

4.4 Πλύνετε τα χέρια σας.Ακολουθήστε τη διαδικασία πλυσίματος των χεριών για να πλύνετε τα χέρια σας.

 

4.5 Αλλαγή σε παπούτσια εργασίας.Μπείτε στην πόρτα του παπουτσιού, καθίστε στον πάγκο, κοιτάξτε την πόρτα, βγάλτε τις παντόφλες, βάλτε τις παντόφλες στο κάτω στρώμα του ντουλαπιού παπουτσιών, βγάλτε τα παπούτσια εργασίας σας από το πάνω στρώμα του ντουλαπιού παπουτσιών, καθίστε και περιστρέψτε 180 μοίρες με την πλάτη προς την πόρτα και φορέστε τα.

 

4.6 Πλύνετε τα χέρια και στεγνώστε.

 

4.6.1 Βρέξτε τα χέρια σας με νερό έως 10 cm πάνω από τον καρπό σας στο νεροχύτη, πλύνετε με απορρυπαντικό, γεμίστε το δέρμα των χεριών και των καρπών σας 10 cm με αφρό και τρίψτε για περίπου 15 δευτερόλεπτα.

 

4.6.2 Ξεπλύνετε τα χέρια σας με νερό, ξεπλύνετε το μουλιασμένο ρύζι στα χέρια σας, γυρίστε τα χέρια σας πάνω-κάτω και τρίψτε τα μέχρι να μην αισθάνονται λιπαρά.

 

4.6.3 Ελέγξτε οπτικά ότι τα χέρια είναι καθαρά.

 

4.6.4 Εκτείνετε την παλάμη σας στα 8~10 cm κάτω από το χέρι του στεγνωτηρίου και στεγνώστε το χέρι σας μέχρι να στεγνώσει.

 

4.7 Αλλαγή σε καθαρά εσώρουχα.Βγάλτε τα ρούχα εργασίας και βάλτε τα στο προσωπικό ντουλάπι.Βγάλτε το καπάκι εργασίας, τα ρούχα εργασίας και το παντελόνι εργασίας με τον προσωπικό αριθμό από το γάντζο στον τοίχο σε ένα αποδυτήριο και φορέστε τα.Φορέστε το με τη σειρά από πάνω προς τα κάτω, δηλαδή: πρώτα βάλτε το καπέλο, τη μάσκα, μετά από πάνω και μετά το παντελόνι.Προσέξτε να δέσετε όλα τα μπλουζάκια στις τσέπες του παντελονιού, να βάλετε όλα τα μαλλιά στα καπάκια και να ελέγξετε αν τα παλτό και τα καπάκια είναι προσεγμένα.

 

4.8 Πλύνετε τα χέρια και απολυμάνετε.

 

4.8.1 Βρέξτε τα χέρια σας με νερό έως 10 cm πάνω από τον καρπό σας στο νεροχύτη, πλύνετε με απορρυπαντικό, γεμίστε το δέρμα των χεριών και των καρπών σας 10 cm με αφρό και τρίψτε για περίπου 15 δευτερόλεπτα.

 

4.8.2 Ξεπλύνετε τα χέρια σας με νερό, ξεπλύνετε το μουλιασμένο ρύζι στα χέρια σας, γυρίστε τα χέρια σας πάνω-κάτω και τρίψτε τα μέχρι να μην είναι λιπαρά.

 

4.8.3 Ελέγξτε οπτικά ότι τα χέρια είναι καθαρά.

 

4.8.4 Απολύμανση.Μουλιάστε τα χέρια σε ύψος 10 cm πάνω από τον καρπό σε απολυμαντικό που περιέχει χλώριο για 30 δευτερόλεπτα.

 

4.8.5 Εκτείνετε την παλάμη σας στα 8~10 cm κάτω από το χέρι του στεγνωτηρίου και στεγνώστε το χέρι σας μέχρι να στεγνώσει.

 

4.9 Φορέστε φόρμες.Αφαιρέστε τη μία τοποθεσία με τον Ατομικό Αριθμό από την ντουλάπα.Φορέστε τα από κάτω προς τα πάνω, προσέχοντας να μην ακουμπήσουν οι φόρμες στο έδαφος.

 

4.10 Παραλαβή και απολύμανση.Σπρώξτε την πόρτα στο buffer room, βάλτε τα χέρια σας κάτω από τον αυτόματο ψεκαστήρα επαγωγής γεμάτο με αιθανόλη 75%, ψεκάστε για απολύμανση, κουνήστε τα χέρια σας και αφήστε την αιθανόλη να στεγνώσει.

 

4.11 Μπείτε στο καθαρό δωμάτιο.Ανοίξτε την πόρτα του θαλάμου απομόνωσης και μπείτε στην περιοχή χωρίς σκόνη.

 

4.12 Όταν το προσωπικό εγκαταλείπει τον καθαρό χώρο, ακολουθήστε την αντίστροφη διαδικασία για την είσοδο στον καθαρό χώρο.Σημειώστε ότι όταν σέρνετε ρούχα εργασίας, γδύνεστε από κάτω προς τα πάνω.

 

4.13 Οι επισκέπτες από το εξωτερικό πρέπει να είναι εγκεκριμένοι από το εργοστάσιο και, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του προσωπικού διαχείρισης του συνεργείου, να εισέρχονται και να βγαίνουν από το εργαστήριο χωρίς σκόνη σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.Οι ξένοι επισκέπτες πρέπει να τηρούν αυστηρά τους κανονισμούς διαχείρισης του συνεργείου.Κατά την περίοδο παραγωγής του καθαρού δωματίου δεν επιτρέπεται η είσοδος εξωτερικών επισκεπτών.

προϊόντα
news details
Πόσα γνωρίζετε για τις λεπτομέρειες καθαρισμού του καθαρού δωματίου!
2022-11-14
Latest company news about Πόσα γνωρίζετε για τις λεπτομέρειες καθαρισμού του καθαρού δωματίου!

Πόσα γνωρίζετε για τις λεπτομέρειες καθαρισμού του καθαρού δωματίου!

 

Σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, το επίπεδο καθαρισμού χωρίς σκόνη καθορίζεται κυρίως σύμφωνα με τον αριθμό των σωματιδίων στον αέρα των οποίων η διάμετρος είναι μεγαλύτερη από το πρότυπο ταξινόμησης ανά κυβικό μέτρο.Δηλαδή το λεγόμενο dust-free δεν είναι 100% χωρίς λίγη σκόνη, αλλά ελέγχεται σε πολύ μικρή ποσότητα μονάδων.Φυσικά, τα σωματίδια που πληρούν το πρότυπο σκόνης σε αυτό το πρότυπο είναι πολύ μικρά σε σύγκριση με την κοινή μας σκόνη, αλλά για τις οπτικές κατασκευές, ακόμη και λίγη σκόνη θα έχει πολύ μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο, επομένως στην παραγωγή προϊόντων οπτικής δομής, η σκόνη δωρεάν είναι μια αναπόφευκτη απαίτηση.

Ο αριθμός των σωματιδίων με μέγεθος σωματιδίων μικρότερο από 0,5 μικρά ελέγχεται σε λιγότερο από 3.500 ανά κυβικό μέτρο, το οποίο έχει φτάσει στο διεθνές πρότυπο Α χωρίς σκόνη επίπεδο.Τα πρότυπα χωρίς σκόνη που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στην παραγωγή και επεξεργασία σε επίπεδο τσιπ έχουν υψηλότερες απαιτήσεις για σκόνη από την Κλάση Α, και τέτοια υψηλά πρότυπα χρησιμοποιούνται κυρίως στην παραγωγή ορισμένων τσιπ υψηλότερου επιπέδου.Ο αριθμός της λεπτής σκόνης ελέγχεται αυστηρά εντός 1000 ανά κυβικό μέτρο, το οποίο είναι κοινώς γνωστό ως το επίπεδο 1K στη βιομηχανία.

 

Οι παρακάτω είναι οι παράμετροι καθαρισμού που πρέπει να γνωρίζει το καθαρό δωμάτιο:

1. Διαμέρισμα, υλικό οροφής, ύψος οροφής.

2. Υλικό δαπέδου.

3. Αν είναι σταθερή θερμοκρασία και υγρασία?

4. Εάν απαιτείται αέρας εξαγωγής.

5. Ο συνολικός αριθμός ατόμων στο εργαστήριο.

6. Η θερμογόνος δύναμη του εξοπλισμού διεργασίας του συνεργείου.

 

Και ούτω καθεξής μια σειρά παραμέτρων.

 

Τα πρότυπα για ένα καθαρό δωμάτιο κατηγορίας 100.000 είναι:

 

Μέγιστη επιτρεπόμενη ποσότητα σκόνης (ανά κυβικό μέτρο).

 

Ο αριθμός σωματιδίων μεγαλύτερου ή ίσου με 0,5 μικρά δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3.500.000 και ο αριθμός σωματιδίων μεγαλύτερου ή ίσου με 5 μικρά δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20.000.

 

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μικροοργανισμών.

 

Ο αριθμός των βακτηρίων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 500 ανά κυβικό μέτρο.

 

Ο αριθμός των εγκατεστημένων βακτηρίων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 ανά τρυβλίο Petri.

 

Διαφορά πίεσης: Η διαφορά πίεσης μεταξύ καθαρών δωματίων του ίδιου επιπέδου καθαριότητας πρέπει να είναι συνεπής.Η διαφορά πίεσης μεταξύ γειτονικών καθαρών δωματίων διαφορετικών επιπέδων καθαριότητας θα πρέπει να είναι ≥5Pa και η διαφορά πίεσης μεταξύ καθαρών και μη καθαρών δωματίων πρέπει να είναι ≥10Pa.

 

Όταν το εργαστήριο 100.000 επιπέδων χωρίς σκόνη δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις για θερμοκρασία και υγρασία, είναι σκόπιμο να φοράτε καθαρά ρούχα εργασίας χωρίς να νιώθετε άνετα.Η θερμοκρασία ελέγχεται γενικά στους 20~22℃ το χειμώνα.24~26℃ το καλοκαίρι.διακύμανση ±2℃.Η υγρασία του καθαρού δωματίου το χειμώνα ελέγχεται στο 30-50%, και η υγρασία στο καθαρό δωμάτιο το καλοκαίρι ελέγχεται στο 50-70%.

 

Κατανομή ισχύος:

Η γενική τιμή φωτισμού του κύριου δωματίου παραγωγής στο εργαστήριο (περιοχή) χωρίς σκόνη πρέπει να είναι ≥300Lx.η τιμή φωτισμού του βοηθητικού στούντιο, του δωματίου καθαρισμού προσωπικού και του καθαρισμού υλικών, του δωματίου αερόστατου, του διαδρόμου κ.λπ. πρέπει να είναι 200~300Lx.

έλεγχος θορύβου

1. Κατά τη δυναμική δοκιμή, το επίπεδο θορύβου στο καθαρό δωμάτιο 10.000 κλάσεων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 70 dBA.

2. Κατά τη στατική δοκιμή, το επίπεδο θορύβου του στροβιλώδους καθαρού δωματίου 10.000 επιπέδων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 60 dBA.

οργάνωση ροής αέρα

Η κύρια μέθοδος παροχής αέρα που χρησιμοποιείται στο εργαστήριο 100.000 επιπέδων χωρίς σκόνη.

1. Παροχή αέρα οροφής μερικού ανοίγματος.

2. Φίλτρο αέρα υψηλής απόδοσης με πλάκα διαχύτη για παροχή αέρα οροφής.

3. Τρεις τύποι παροχής αέρα, συμπεριλαμβανομένης της παροχής αέρα στο επάνω πλευρικό τοίχωμα.

 

Η κύρια μέθοδος αέρα επιστροφής που χρησιμοποιείται στο εργαστήριο 100.000 επιπέδων χωρίς σκόνη

1. Τοποθετήστε την έξοδο αέρα επιστροφής στο κάτω μέρος του μονόπλευρου τοιχώματος.2. Όταν χρησιμοποιείτε τον αέρα επιστροφής του διαδρόμου, τακτοποιήστε την έξοδο αέρα επιστροφής ομοιόμορφα στο διάδρομο ή ρυθμίστε κεντρικά την έξοδο αέρα επιστροφής στο τέλος του διαδρόμου.

 

Ταχύτητα εξόδου αέρα m/s:

 

1. Άνοιγμα 3~5 της πλάκας στομίου,

 

2. Πλαϊνή έξοδος αέρα:

 

(1) Προσαρμόστε πίδακες 2 έως 5,

 

(2) Για μη συνδεδεμένους πίδακες, ο αέρας επιστροφής στο κάτω μέρος του ίδιου πλευρικού τοιχώματος είναι 1,5~2,5 και ο αέρας επιστροφής στο κάτω μέρος του απέναντι πλευρικού τοιχώματος είναι 1,0~1,5.

 

Ταχύτητα αέρα επιστροφής (m/s):

 

1. Η έξοδος αέρα επιστροφής του καθαρού δωματίου δεν είναι μεγαλύτερη από 2,

 

2. Η έξοδος αέρα επιστροφής στο διάδρομο δεν είναι μεγαλύτερη από 4.

 

Τυπικές διαδικασίες λειτουργίας για το προσωπικό που εισέρχεται και εξέρχεται από το εργαστήριο χωρίς σκόνη 100.000 επιπέδων

 

1. Σκοπός

 

Καθιερώστε τυπικές διαδικασίες λειτουργίας για το προσωπικό που εισέρχεται και εξέρχεται από το καθαρό δωμάτιο 100.000 επιπέδων για να διασφαλίσετε ότι το καθαρό δωμάτιο δεν μολύνεται από το προσωπικό.

 

2. περιοχή

 

Η είσοδος και η έξοδος του προσωπικού συνεργείου 100.000 επιπέδων χωρίς σκόνη, συμπεριλαμβανομένων των χειριστών παραγωγής, του προσωπικού συντήρησης και του προσωπικού διαχείρισης.

 

3 Ευθύνες

 

3.1 Όλο το προσωπικό που εισέρχεται και εξέρχεται από το εργαστήριο χωρίς σκόνη 100.000 επιπέδων θα είναι υπεύθυνο για αυτήν τη διαδικασία λειτουργίας.

 

3.2 Ο επικεφαλής της ομάδας του συνεργείου χωρίς σκόνη και το επιτόπιο προσωπικό ποιοτικού ελέγχου είναι υπεύθυνοι για την επίβλεψη και την επιθεώρηση.

 

4 Περιεχόμενο

 

4.1 Μπείτε στην πόρτα του καθαρού δωματίου και αφήστε τον εξοπλισμό βροχής και τα αντικείμενα στην καθορισμένη θέση.

 

4.2 Αλλάξτε τις παντόφλες.Στο σημείο αλλαγής παπουτσιών, καθίστε στο σκαμπό των παπουτσιών, βγάλτε τα παπούτσια του σπιτιού σας, βάλτε τα στο ντουλάπι παπουτσιών, περιστρέψτε 180 μοίρες, βγάλτε τις δικές σας παντόφλες στο επάνω στρώμα του ντουλαπιού παπουτσιών και φορέστε τις.

 

4.3 Αλλαγή ρούχων εργασίας.Μπείτε στο γραφείο του γενικού χώρου εργασίας, βγάλτε τα casual ρούχα των υπαλλήλων και αλλάξτε ρούχα εργασίας.

 

4.4 Πλύνετε τα χέρια σας.Ακολουθήστε τη διαδικασία πλυσίματος των χεριών για να πλύνετε τα χέρια σας.

 

4.5 Αλλαγή σε παπούτσια εργασίας.Μπείτε στην πόρτα του παπουτσιού, καθίστε στον πάγκο, κοιτάξτε την πόρτα, βγάλτε τις παντόφλες, βάλτε τις παντόφλες στο κάτω στρώμα του ντουλαπιού παπουτσιών, βγάλτε τα παπούτσια εργασίας σας από το πάνω στρώμα του ντουλαπιού παπουτσιών, καθίστε και περιστρέψτε 180 μοίρες με την πλάτη προς την πόρτα και φορέστε τα.

 

4.6 Πλύνετε τα χέρια και στεγνώστε.

 

4.6.1 Βρέξτε τα χέρια σας με νερό έως 10 cm πάνω από τον καρπό σας στο νεροχύτη, πλύνετε με απορρυπαντικό, γεμίστε το δέρμα των χεριών και των καρπών σας 10 cm με αφρό και τρίψτε για περίπου 15 δευτερόλεπτα.

 

4.6.2 Ξεπλύνετε τα χέρια σας με νερό, ξεπλύνετε το μουλιασμένο ρύζι στα χέρια σας, γυρίστε τα χέρια σας πάνω-κάτω και τρίψτε τα μέχρι να μην αισθάνονται λιπαρά.

 

4.6.3 Ελέγξτε οπτικά ότι τα χέρια είναι καθαρά.

 

4.6.4 Εκτείνετε την παλάμη σας στα 8~10 cm κάτω από το χέρι του στεγνωτηρίου και στεγνώστε το χέρι σας μέχρι να στεγνώσει.

 

4.7 Αλλαγή σε καθαρά εσώρουχα.Βγάλτε τα ρούχα εργασίας και βάλτε τα στο προσωπικό ντουλάπι.Βγάλτε το καπάκι εργασίας, τα ρούχα εργασίας και το παντελόνι εργασίας με τον προσωπικό αριθμό από το γάντζο στον τοίχο σε ένα αποδυτήριο και φορέστε τα.Φορέστε το με τη σειρά από πάνω προς τα κάτω, δηλαδή: πρώτα βάλτε το καπέλο, τη μάσκα, μετά από πάνω και μετά το παντελόνι.Προσέξτε να δέσετε όλα τα μπλουζάκια στις τσέπες του παντελονιού, να βάλετε όλα τα μαλλιά στα καπάκια και να ελέγξετε αν τα παλτό και τα καπάκια είναι προσεγμένα.

 

4.8 Πλύνετε τα χέρια και απολυμάνετε.

 

4.8.1 Βρέξτε τα χέρια σας με νερό έως 10 cm πάνω από τον καρπό σας στο νεροχύτη, πλύνετε με απορρυπαντικό, γεμίστε το δέρμα των χεριών και των καρπών σας 10 cm με αφρό και τρίψτε για περίπου 15 δευτερόλεπτα.

 

4.8.2 Ξεπλύνετε τα χέρια σας με νερό, ξεπλύνετε το μουλιασμένο ρύζι στα χέρια σας, γυρίστε τα χέρια σας πάνω-κάτω και τρίψτε τα μέχρι να μην είναι λιπαρά.

 

4.8.3 Ελέγξτε οπτικά ότι τα χέρια είναι καθαρά.

 

4.8.4 Απολύμανση.Μουλιάστε τα χέρια σε ύψος 10 cm πάνω από τον καρπό σε απολυμαντικό που περιέχει χλώριο για 30 δευτερόλεπτα.

 

4.8.5 Εκτείνετε την παλάμη σας στα 8~10 cm κάτω από το χέρι του στεγνωτηρίου και στεγνώστε το χέρι σας μέχρι να στεγνώσει.

 

4.9 Φορέστε φόρμες.Αφαιρέστε τη μία τοποθεσία με τον Ατομικό Αριθμό από την ντουλάπα.Φορέστε τα από κάτω προς τα πάνω, προσέχοντας να μην ακουμπήσουν οι φόρμες στο έδαφος.

 

4.10 Παραλαβή και απολύμανση.Σπρώξτε την πόρτα στο buffer room, βάλτε τα χέρια σας κάτω από τον αυτόματο ψεκαστήρα επαγωγής γεμάτο με αιθανόλη 75%, ψεκάστε για απολύμανση, κουνήστε τα χέρια σας και αφήστε την αιθανόλη να στεγνώσει.

 

4.11 Μπείτε στο καθαρό δωμάτιο.Ανοίξτε την πόρτα του θαλάμου απομόνωσης και μπείτε στην περιοχή χωρίς σκόνη.

 

4.12 Όταν το προσωπικό εγκαταλείπει τον καθαρό χώρο, ακολουθήστε την αντίστροφη διαδικασία για την είσοδο στον καθαρό χώρο.Σημειώστε ότι όταν σέρνετε ρούχα εργασίας, γδύνεστε από κάτω προς τα πάνω.

 

4.13 Οι επισκέπτες από το εξωτερικό πρέπει να είναι εγκεκριμένοι από το εργοστάσιο και, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του προσωπικού διαχείρισης του συνεργείου, να εισέρχονται και να βγαίνουν από το εργαστήριο χωρίς σκόνη σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.Οι ξένοι επισκέπτες πρέπει να τηρούν αυστηρά τους κανονισμούς διαχείρισης του συνεργείου.Κατά την περίοδο παραγωγής του καθαρού δωματίου δεν επιτρέπεται η είσοδος εξωτερικών επισκεπτών.

Sitemap |  Πολιτική απορρήτου | Κίνα Καλό Ποιότητα Ντους αέρα αποστειρωμένων δωματίων Προμηθευτής. 2016-2024 cleanroom-airshower.com . Όλοι Δικαιώματα που διατηρούνται.